TOP10: Najbolji Sunshine bitovi


Sansajn je jedna zivopisna prica, generacije su odrastale na ovom bendu koji je godinama ostao sinonim za tvrdu pricu. Cak su pored Slavketa, Macka i Cimeta mnogi idole nasli ipak u Cizu, Komi i Bakiju, a to dovoljno govori o uticaju ove beogradske grupe. Ove srede u TOP 10 ide lista po nama najboljih Sansajn bitova (instrumentala) svih vremena.



10. Sunshine - Ciao, Chee

Ovaj ples od instrumentala se nasao ovako u ovoj najsirovijoj verziji kao cist insrumental na "Sha Bilo" albumu. Secam se da sam jedno vreme svakodnevno slusao ovo i bio u fazonu da to je to. 24/7 soundtrack svakog haslera.


9. Sunshine - Klica

Koliko volim ovu stvar. Ovo je "najmekaniji" bit sa ovog surovog albuma iz 2002. a mozda i sa cele Sansajn diskografije (jebiga ukusi su cudo). Muzika za zavrsavanje najbolje vutre u kraju i zabadanje u neko suncano posle podne gde se bol kurca dize na neki maksimalni nivo. Ovaj sint, bass, bubnjevi na nekih 78-80 bpm, ma ceo fazon za neke chill momente. Danas bi recimo Kendrick Lamar mogao da snimi na isti bit i dalje bi bit bio vatra i 16 godina kasnije.


8. Sunshine - Sabrina

Bit za bukake. Svi znamo neku Sabrinu.


7. Sunshine - Shaban

Jos jedna traka sa "Sha Bilo" albuma. Ova cela pesma je 10/10 od aranzmana, teksta, refrena. Bit ovde moramo pohvaliti. Bane ga lomi ovde u skroz svom fazonu i baca taj hejtic prema svim Sabanima. Na intru imamo ovaj delic Nervoznog Postara, posle kog krece ovaj vrhunski instrumental sa primesama nekog 90s repa, bas linija, ceo fazon. Uskoro krecu ove gruvalice od gitare i momenti koji te teraju na svasta. Vatra.


6.  Sunshine - Pretty Boy

Kultna numera Sansajna. Semplovana Joyce Sims. Mislim da ne postoji osoba koja se ne najezi na ovaj pocetak trake. Ovaj dens 90s momenat je skroz legao njima kao bendu, malo komercijalniji potez ali stvar je i dalje HC. Plus sigurno medju prvima pominju rec starlete. Jedini bit sa "Ljubavna Likvefakcija" albuma, sto naravno ne znaci da ostali sa istog nisu bombice, ali ipak Pretty Boy izbija nekako u prvi plan.


5. Sunshine - Zig(i) Zigi

Pogledaj samo ekipu koja je ovde u spotu. 1998. i Sansajn na nekom NWA-GAZ sranju. Oni su bend kao i svaki bend inace (lmao) koji igraju na kratu refren, ali drzacemo se ovde iskljucivo bitova. Ovaj fank grimi, spot isto. Jedna od verovatno najomiljenijih stvari ovog benda koga gotive i rep a i hc ekipe. 


4. Sunshine - Hej, Curo

Trake kao Makro i Kurva su mi mozda previse klasik da bi se nasli na listi, tako da na ovoj poziciji stavljamo mozda manje poznatiju Hej, Curo. Kada bi mi neki povrsni rep slusalac rekao old skul bit u mom mozgu bi se na plej ukljuco upravo ovaj instrumental. Jeste da je ovde refren pojeo, ali bit je skroz iskidao uz ove vest koust momente.


3. Sunshine - Mental "Sh.G.T.M."

Jos jedana instrumentalna verzija. Ovo je verovtno najboljih 4 minuta koje mozes da potrosis na internetu. "Sh.G.T.M." album je sto se tice bitova skroz komplentan i nekako upakovan u celinu. Ovaj neki polu tripi fazon sa svim ovim sto je napakovano na bitu je nesto sto mozes vrteti u bilo kom momentu. U prvoj verziji sam mislio da ipak ovde grune Outrogetominirano ali za nijansu Mental "Sh.G.T.M." i  Isaac Hayes dobijaju predost.


2. Sunshine - Stranac

Vidi ovaj bit plese. Ovaj bauns dram sa ovim ukrasima od perskusija zacinjen sa ovim atmosferskim instrumentalnim delom je nesto najlepse sto mozes da cujes u svom bednom zivotu. Sve vreme se nesto sunja plus ovaj vokal daje celu tu atmosferu nekog iscekivanja i misterije. Liricki pesma u nekoj drugoj dimenziji, ma ceo ovaj insrumental je neka druga dimenzija. Tacno mozes da zamislis neku `97.-`98. i prepustis se nekom vantelesnom putovanju.


1. Sunshine - New Era

Sansajn moze da ide iz zanra u zanr ali i dalje ostaje Sansajn. Kao sto i sam naslov pesme kaze jasno ti je sta je upitanju. Ovde mu Kojot daje jos jaci smek i ova bombica ulece na najjace na listu. Mogla je cela lista biti drugacija ali smo gledali da ipak neki rep gas izbija pa zbog toga ovakav izbor. Ipak znamo da ni ti ne bi nista menjao.

Коментари

Популарни постови