SUNNY SUNDAY | 18.02.2018.


"SUNNY SUNDAY" nam je bukvalno rubrika koja je najocajnije prosla do sad lol. Malo cemo koncept promeniti i to, mada sustina negde ostaje ista. Podelicemo post na neke sekcije pa mozes brzinski da proveris sta smo izdovjili za ovu nedelju.

SLIKA NEDELJE





STA SMO SLUSALI OVIH DANA












NAZAD U KLUPU

E ovo ubuduce mozda postane i zasebna tema na blogu, ali da ne forisiramo sad videcemo. Neki albumi iz naftalina koji mu dodju kao neka rep lektirica ce biti kaceni ovde uz po koju rec. Gledacu da izbegavam poznate klasike i ta sranja, tako da ce prvi album biti "The Badlands" iz `94. od Papa Chuk-a. 
Nemam pojma odakle meni ovaj album zapravo, al morao sam da izaberem bas ovaj. Chuk predstavlja neku Teksas pricu jos od pocetka devedestih. Sad po netu nesto i nema nekih informacija o njemu, ovo mu je koliko znam jedini oficijalni album, uz to je imao i neke singlove i EP verzije izdanja, bar za taj period devedesetih. Kasnije je, pre par godina, imao neke soundcloud trep pokusaje ali to mu nesto i nije polazilo za rukom, bar u tom nekom mejnstrim gasu. Cak se nesto bedno i najvljivao za 2017/2018 i ostala reperska sranja. Nego da se drzimo mi ovog albuma koji je vredan pomena. 1994 je izletela ova bombica od albuma gde se Papa malo i sprdao sa stilovima u nekim navratima vuce i na neki jamajka dancehall, malo neki hardkor i ceo taj fazon koji je vukao taj period `93,`94. Vidi da je kojim slucajem Majk Tajson repovao u tom periodu on bi bio Papa Chuk. Album je skroz kompletiran uz par skitova i tih sirovih bitova sa nekom dozom fanka koja je naravno harala tih godina  u rep svetu (na par traka je cak i sam on ucestvovao u pravljenju bitova). Papa Chuk je ono klasican predstavnik andergraund zvuka i te filozofije. Procitao sam negde da je Treach iz "Naughty by Nature" imao uticaj u gradjenju njegovog stila i samog repa. Bukvalno svaku traku sa albuma mogu da zavrtim i da me ne smori, od samih strofa pa cak su mi i refreni skroz pucanje. U svoje vreme sigurno rispektovana rep glava, a na YT mogu da se nadju dva njegova spota od kojih je "Trunk Of Funk" najpoznatiji. Taj spot i cela pesma su bukvalno skroz rep. Sto bi se reklo Houston Finest. Od onih riba ( ribe su iz te devedeset neke devedeset puta bile bolje ribe nego iz nekog danasnjeg rep spota) koje tverkuju do cele te atmosfere uz ekipu, kola i ceo taj party momenat. Na albumu se skroz pitko smenjuju pucaka "Make Way For The Rudeboy" pa sve do zajebane "Runaway". Album je imao cini mi se 6 verzija, sad sve zavisi koje su forme koriscenje, kaseta, vinil, cd. Ovaj album je topla preporuka, jer je upitanju reper koji zna sta prica i kako prica. Proveri na YT sranje, nadam se da su okacene sve pesme sa "The Badlands". I got shot when it wasnt cool to get shot,that dont make you a cold rapper and person.





Коментари

Популарни постови