SAMPLES `N` STUFF #1 Nesto kao uvod & kanadski Bogdan Diklic

Nesto kao uvod:

Duze vreme sam imao neke ideje da se malo vise pogura cela ta bitmejking prica ovde kod nas.Nekako se uvek producenti koji diktiraju ritam igre bacaju u drugi plan,a u neku ruku malo nas to i boli mada nas vise boli kurac za sve to.Prosto je u prirodi nekog,ko po ceo dan moze da presedi uz cukanje bitova,da ne razmislja previse o marketingu i tim sranjima,jer u procesu stvaranja to je skroz nebitan momenat. Ipak da se razumemo nije da nas to bas ne zanima,i nama je uzimanje neke love cilj na kraju,ali o tim stvarima neki drugi put. Ovo ipak treba da bude samo uvod u temu koja ce nadam se vremenom zaziveti. Sedeli smo pre neki dan u studiju i odlucim tad da krstim temu u ''SAMPLES `N` STUFF'' i da tu malo sve i da malo nista. Subota ce biti rezervisana za ovaj deo bloga gde ce fokus biti na bitmejkingu ali i na ostalim faktorima koji uticu na celu tu pricu. Novosti iz sveta bitova,bitmejkig materijal,semplovi,brejkovi,dram paketi i ostalo. Planiram da uz temu povremeno izadje i neki tekst gde cu iz svog ugla iznostiti svoja sranja vezana za celu igru. Do tad u nastavku Marco Polo - Pad Thai Vol. 5. 




Za ovaj prvi ''SAMPLES `N` STUFF'' sam odlucio da malo bacim pogled na ovaj peti sound kit koji je izbacio Marco Polo. Vidim da se lik cima oko cele te price,pa nam predstavlja peti po redu sound kit koji ima na hiphopdrumsamples.com da se kupi za nekih 30$.Kapiram da mu tamo prica sa tim internet prodajama solidno prolazi i da moze sa strane da uzme neki dolar od ovakvih akcija,ali ipak mi smo ovde gde jesmo,pa tu `rep lovu` ostavljamo po strani. Ima po netu da se nadje neki rar format pa koga zanima moze da progugla i proveri kakav je Marco Polo - Pad Thai Vol. 5. 






Kidalice je Mare,plus ako uzmemo u obzir da je lik isti Bogdan Diklic iz Nacionalne klase prosto moras da zadjes malo jace i proveris njegov rad. A rad preozbiljan,meni licno jedan od omiljenih bitmejkera,dovoljno je da pogledas epizodu Rhythm Roulette i vidis o cemu se radi. Lik ne gasi one Newport pljuge,drzi macku u studiju i dominira onaj mpc koji je u fazi raspada. Zapazio sam ga tamo neke 2008/2009 kad sam naleteo na "Port Authority" album iz 2007 sa tom nekom `rep rep` ekipom kao gostima. Od tad je konstantan lik,drzi taj ist koust zvuk i boli ga kurac. Tako da svakako vredan producent ciju diskografiju treba preslusati,a koga zanima bacice oko i malo na ove dram pakete koje povremeno izbaci.


Inke aka Vins Beats: https://www.facebook.com/inkelaenovski/
Studio La Haine: https://www.facebook.com/StudioLaHaine/


Коментари

Популарни постови