INTERVJU #8: Infamous | IRS

Jug.



1. Sta ima novo u Duvanistu ovih dana?

Nista specijalno, mrtvo doba godine retko promoljujem nos van.


2. Prosle godine si izbacio "Beleske", kako si zadovoljan projektom i kakva je bila atmosfera za vreme snimanja?


Atmosfera je bila mracna i introspektivna, haha. Projektom sam prilicno zadovoljan, ima par sitnica po pitanju samog zvuka  koje su mogle detaljnije da se urade, ali mi je postovanje roka koji sam sebi zadao bilo primarno. Vecina tekstova je nastala u vremenskom intervalu od godinu dana, sto mislim da je bitno za (rep) album, da bude sniman u odredjenom vremenskom intervalu upravo da bi poruka i duh koji nosi ostali autenticni. U novooformljenom "Casual studiu" sam sam mixao vecinu pesama, i to mi je bio najveci izazov, jer na tom polju nisam imao iskustva kao u samom MCingu . Naravno moram i da spomenem: Mixaira, bitmejkera sa kojim saradjujemo zadnjih par godina koji je uradio najveci broj bitova za album, dosviravao violinu, gitaru i sta god da je trebalo, kako bi muzicki upotpunio album, zatim ostale bitmejkere i naravno drage goste MCjeve.


3. Jug je odpocetka rep talasa u Srbiji jako aktivan, sta vas po tvom misljenju izdvaja i ko od mladjih nada moze da ostvari zapazeniju ulogu?


U Nisu je oduvek bilo dobrih MCjeva razlicitih stilova, tako da ne bih mogao da kazem sta nas to tacno odvaja? Svakako je autenticno to sto jedan broj MCjeva repuje na lokalnom dijalektu.To sto je u poslednjih 15tak godina bilo festivala na kojima je promovisan rep je svakako uticalo na mladje generacije i osmelilo ih da krenu u te vode. Moj prvi kontakt sa repom je bio Ding Dong, zatim Defence,I. Bee, Taz, cela ta Inflame Beatz prica je neko vreme bila aktuelna i obecavala tako da cini se da je oduvek bilo nekih starijih ekipa koje su inspirisale mladje, i bice tako i nadalje nadam se. Od mladjih bih spomenuo Paniku, Del Kora, Mladog Krisa, Auslendera i Paranoju itd.


4. Saradjivao si sa dosta ljudi iz rep sveta, sa kim je uvek kvalitetno zablejati u studiju?

Uh tesko pitanje... Uvek je bilo dovoljno snazno za oporavak u banji, ne znam koj bih zablej izdvojio posebno.


5. Pratis li regionalnu scenu, sta je potrebo da bi se prica podigla na visi nivo?


Pratim tu i tamo kidaju svi po malo. Ne znam sta mislis pod tim da se podigne na visi nivo, nesto kao Jugoslovenska fudbalska liga haha. Sta znam rep mi je dosta i lokalna stvar, tipa svaki grad otprilike ima neku svoju scenu i svoje favorite mislim da bi bilo tesko naterati rep publiku da u vecoj meri zaprate taj regionalni rad osim ako nije zaista vredan paznje. 



6. Tvojih top 5 MC-ijeva?


Od stare skole Nas, Big Pun, Guru, od mladjih Joey Badass, Kendrick, Schoolboy, britanska ekipa High Focus, masa opasnih MCjeva, njihov sam fan od pre par godina tamo.


7. Omiljeni bit za fristajl?

Taj koji krene tad.


8. Najuspesniji lek za mamurluk?

Nema pravog leka baki zakljucio sam to s godinama.


9. Top 3 inostrana transfera u FK Partizanu svih vremena?

Taribo West, Diarra, Kleo mada je Kleo sisica.


10. Planovi za 2018.godinu?

Bice par rep albuma niskih repera na Casual kanalu nekoliko IRS stvari, IRS pesma kao odjavna spica pilot epizode jedne serije i ko zna sta jos.



IRS FB: https://www.facebook.com/IRS-129437256369/
Casual Studio FB: https://www.facebook.com/recording.studio.casual/
IRS/CASUAL STUDIO YT: https://www.youtube.com/user/irsolie/videos
Studio La Haine: https://www.facebook.com/StudioLaHaine/

Коментари

Популарни постови