INTERVJU #13: Micka

Micka je taj rep iz Novog Sada...



1. Sta ima novo u NS poslednje vreme?

S obzirom da sam otpocela sezonu voznje bajsom, a ne kolima, primecujem znatno vise zbivanja, i mogu Vam reci da Novi Sad zivi. Ima dosta ulaganja i projekata vezanih za prestonicu kulture 2021., murali, izlozbe, (ja sam student grafike, tako da ljubitelji, javljajte se, rado se nadjem u ulozi trgovca). I novi kanal na YT pod nazivom "Tebrice Beats", na kojem sam zvanično. Energično proleće sve u svemu.


2. Da li pratis domacu scenu, imas li neke favorite?

Naravno, volim nasu rep scenu i dosta saram kada su stilovi u pitanju, ali kada bih morala da napravim izbor, to bi bili (od hip hopa) FTP i Prti Bee Gee, jer smatram da su definitivno imali uticaj na mentalni sklop i razvoj, kao i Smoke sto se mladjih narastaja tiče. A od novije skole Surreal, Kendi i Fox.


3. Novi Sad je godinama u vrhu repa na Balkanu, sta mislis sta vas izdvaja od ostatka scene?

Mislim da je humor specifican i dominantan faktor kod Novosadjana, ne samo na rep sceni, vec i sire, preporucujem radio Daško i Mlađa na podcastu, momci su sjajni, vispreni i nadasve duhoviti, Državni Pos'o takodje. A na mladu novosadsku muzcku scenu kojom prednjači KLIKA (Bekfleš i Kardež) sam vrlo ponosna!


4. Omiljeni bitmejkeri?

Do sada su mi bitove radili Mija i Jappez (sjajni su), ali otkako radim sa Tebrice beats, osećam se potpuno pronadjeno. Mlad profesionalni plesač i internacionalni šampion u hip hopu, hausu i popingu, Bogdan aka Bloo, nedavno je uplovio i u bitmejkerske vode, i potvrđuje talenat, bitovi su sveži, bez preteranih narativa, van klišea i poetični.


5. TOP 3 rep albuma?

Top 3 albuma, hmmm, ajde Krafty Kuts - Back to mine, Nate Dogg - Music and me i Paul Kalkbrener - Berlin Calling.



6. Zenski rep u regionu, kakva je situacija po tebi?

Deluje mi kao da se i sa te strane scena bogati sve više devojke dobijaju samopouzdanje i podršku iz dana u dan, u repu i u drugim "muškim sportovima". Radujem se svakom novom ženskom izvodjacu i rado sam otvorena za saradnje.


7. Najbolji stek u Amsterdamu?

Hahaha, definitivno hostel "My home" Ili kako sam ga prekrstila "My hope" i dvorište Pita Mondrijana u nekom prolazu zgrada. P.S. ko se osmeli, magic tartufe su topla preporuka.


8. Gde se pije najbolja dunja?

Najbolja dunja je bila domaća iz dvorišta koju je deda pekao.


9. Najuspesniji lek za mamurluk?

Ufff, guglala sam to 100 puta... Možda neki obilan has, i što pre opet zaspati.


10. Planovi za naredni period?

Dosta planova za predstojeći period, "Tebrice Beats" kanal ima gomilu spremnih pesama, par snimljenih koje cekaju da se obelodane, a vec kroz par dana ocekujte novi singl Buba (Ćale vozio bubu). Tako da ako sve bude onako kako je zamisljeno, ovo leto ce biti vrlo plodno.



Micka FB: https://www.facebook.com/micka.cerekalo
Micka IG: https://www.instagram.com/micka_lifa/
Tebrice Beats: https://www.youtube.com/channel/UCjevnu2FEzrxfvECx9ocxwg/videos
Studio La Haine: https://www.facebook.com/StudioLaHaine/

Коментари

Постави коментар

Популарни постови